Counseling-Coaching-Energie-Tarot-Essentiele Olien
Praktijk voor Bewustwording en Inzicht & Essentiële Oliën | praktijk@anja-elbers-brinkhof.nl
Counseling

Spiritueel Counseling/Coaching

Misschien vraagt u zich af: wat is counseling en coaching nu precies en is dat wel wat voor mij? Hieronder de uitleg:

Wat is counseling, wat is coaching?

Counseling en coaching lopen in elkaar over. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij het oplossen of hanteren van problemen, het vinden van antwoorden op vragen, het ontwikkelen van nieuwe inzichten. Door deze nieuwe inzichten is er vaak een wens naar een nieuwe situatie. Coaching begeleidt u van de oude naar de nieuwe situatie.

Leef uw leven zoals het bedoeld is.

Neem even tijd voor uzelf, ga uit de drukte van alledag en luister naar uw innerlijke stem en eigen wijsheid. 

Leer weer contact te maken met uw gevoel, hart en ziel en kijk bewust naar uw emoties, gevoelens, denken, liefde en handelen.

Vasthouden aan oude patronen en overtuigingen, negatieve gevoelens, hooggevoeligheid (HSP), het ego voor waar aannemen en vooral angst zorgen er voor dat de balans tussen lichaam en geest wordt verstoord. Dit kan lichamelijke en/of geestelijke klachten veroorzaken zoals bijv. hoofdpijn, rugpijn, stress, depressie, burn-out....

Door anders naar een situatie te kijken kunnen een heleboel problemen opgelost worden of problemen blijken geen problemen te zijn! Hoe heerlijk is dat!

Geef uw angst geen macht en kom weer in uw kracht.

Iedereen heeft het vermogen om zijn of haar problemen op te lossen, mits genoeg zelfkennis en inzicht. Op een intuïtieve, inspirerende manier en vrij van oordeel help ik u graag op weg naar Bewustwording en Inzicht

Ontdek ..... en leef uw leven weer vanuit uw ziel.

Mijn werkwijze:

Allereerst maak ik graag nader kennis met u door middel van email of telefoongesprek. Dit is uiteraard gratis en verplicht u tot niets.

Als u hierna besluit om een afspraak te maken, dan zullen we tijdens het eerste gesprek uw situatie duidelijk in kaart brengen. Wat wilt u veranderen? Wat is de hulpvraag? Soms is dat al duidelijk, soms niet. De Tarot/Orakelkaarten, een energetische behandeling of essentiële oliën kunnen daarbij een hulp zijn. 

Soms brengt het eerste gesprek al een hele verandering en krijgt u inzicht. Soms ook niet en zijn er meerdere gesprekken nodig. U mag dat zelf bepalen. 

Als er helderheid is in uw situatie kunnen we op zoek gaan naar mogelijkheden en oplossingen, vervolgens doelen stellen en een planning maken. Ook in dit laatste stuk om daadwerkelijk tot verandering te komen heeft u uw eigen verantwoording. De uiteindelijke keuzes maakt u zelf.

In het hele proces van counseling en coaching, loop ik met u mee, loop ik naast u, loop ik een stukje vooruit of loop ik een stukje achter u aan. 

Ik stimuleer, motiveer, inspireer en houd u een spiegel voor en laat u op een andere manier naar het probleem kijken. U zult merken dat u diep in uw hart de antwoorden al weet, maar het is vaak moeilijk om te luisteren naar wat de ziel wil.

Gesprekken kunnen in de praktijk plaatsvinden, telefonisch, Skype of per e-mail of een combinatie daarvan.

Energetische behandelingen, de Tarot/Orakelkaarten, essentiële oliën, meditatie of visualisatie zijn hulpmiddelen die tijdens het traject desgewenst ingezet kunnen worden en de verandering in uw leven goed kunnen ondersteunen. Hierover kunt u meer lezen in de desbetreffende hoofdstukken.  

In mijn praktijk bied ik nog een manier van counseling/coaching aan, nl. De Levensinitiaties®, ontwikkeld door drs. Bonnie Bessem, psychologe, auteur en levenscounselor. Deze methode kunt u individueel volgen of in een groepje. Als u hier klikt kunt u daar meer informatie over vinden.

 

 

 

 

^