Counseling-Coaching-Energie-Tarot-Essentiele Olien
Praktijk voor Bewustwording en Inzicht & Essentiële Oliën | praktijk@anja-elbers-brinkhof.nl
Levensinitiaties®

Counseling/Coaching met de methode De Levensinitiaties®

De counselingmethode "De Levensinitiaties®" is ontwikkeld door drs. Bonnie Bessem.

Het traject bestaat uit 5 sessies van ongeveer 2 uur. Kosten: 55 € incl. BTW per sessie. In overleg is ook op donatiebasis mogelijk.

U ontvangt uitgebreid cursusmateriaal en alle bijbehorende visualisaties en muziek.

Ervaar je stress, burn out, onvrede, weet je niet welke richting je op moet, zit je met jezelf "in de knoop", ben je hooggevoelig (HSP), wil je weten wat je missie op aarde is, wil je je spiritueel ontwikkelen ....kortom, voor iedereen met een open mind en interesse in spirituele bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

De Levensinitiaties® is een counselingmethode en een mooie manier om uw spirituele/intuïtieve ontwikkeling te bevorderen.

Als je op onderstaande link klikt zal Bonnie precies vertellen wat de training inhoudt: 

youtu.be/jveih8z4ffy

De Levensinitaties® kunt u ook volgen in 4 dagen (verdeeld over een paar maanden) in een klein groepje.

De methode behandelt de 4 levensbeproevingen van de mens op het gebied van het emotionele-, mentale-, spirituele- en fysieke leven. De 

 

Levensinitiaties® biedt een aantal praktische werkwijzen en inzichten om met deze uitdagingen om te leren gaan. Je krijgt inzicht in jezelf en leert om je meer te verbinden met je ziel.

In het boek Onderweg naar Verlichting, geschreven door Bonnie, worden deze initiaties behandeld. De vier uitdagingen spelen zich af in ons leven, in onszelf, in relatie tot een ander, in ons werk en in ons gezin.

De methode, een combinatie van psychologie en spirituele bewustwording, leert je om meer te handelen en te manifesteren vanuit jouw essentie en kracht. Uiteindelijk gaat het om het leren leven vanuit je ziel, de kern, en niet vanuit de buitenste laag van het zelfbeeld en het ego.

De lagen van pijn en het zelfbeeld zijn ontstaan door ervaringen vanaf onze vroege jeugd.

Door de ervaringen en overtuigingen van de mensen om ons heen ontstaat ons zelfbeeld, een programmering.

Het traject:

Het eerste gesprek gebruiken we voor kennismaking en uitleg, in de volgende 4 à 5 gesprekken kijken we naar:

De emoties:

Welke emoties belemmeren je en hoe ga je hiermee om. 

Het denken:

Leren luisteren naar je "hogere denken" in plaats van naar je negatieve gedachten.

Liefde en vergeving (maar ook boosheid en angst):

Hoe zet je deze om naar liefde?

Hoe manifesteer jij al je dromen hier op aarde? Wie ben je echt en wat wil je hier achterlaten?

Een mooie combinatie van praktische handvatten en spirituele verdieping. In deze methode wordt veel gewerkt met geleide visualisaties.

De Water initiatie

"Wanneer het water stil en kalm is, reflecteert het de hemel en kun je de diepte van de ziel zien"

Deze uitdaging gaat over het leren (h)erkennen van je emoties, oordelen en passies. En over hoe je dit alles, het water, kalm en stil kunt krijgen.

Als een emotie, bijvoorbeeld angst, je overvalt resoneert dit in je hele lijf. In deze sessie leer je je emoties te (h)erkennen, je gaat ontdekken hoe ze ontstaan, waardoor ze je zo uit balans kunnen brengen. Je wordt je hierdoor bewust van het verschil tussen ego en hart, zodat je leert beter bij jezelf te blijven.

De Lucht initiatie

"Wanneer je de luchtinitiatie volbrengt zal je niet meer luisteren naar de wolken, maar naar de heldere blauwe lucht en de waarheid erachter"

Onze gedachten zijn de basis voor de keuzes die we in het leven maken. We denken vaak in het verleden of in de toekomst en zijn daardoor niet bewust aanwezig in het huidige moment, in het NU. In het NU lossen alle wolken op.

Het lagere denken, gevoed door angst, herken je aan de volgende symptomen: je angstig voelen, je slachtoffer voelen, je meer of minder voelen dan een ander, het maken van doemscenario's en het ontkennen van je eigen verantwoordelijkheid. Als je luistert naar je lagere denken, dan heeft dit direct invloed op je emoties (het water). Zo draaien we rond in een vicieuze cirkel. We passen ons aan de situatie aan omdat we ons dit, een programmering, in de loop van ons leven eigen hebben gemaakt.

Je leert, door oefeningen en visualisaties, je valkuilen herkennen en luisteren naar het hogere, wijzere, intuïtieve denken, je leert te luisteren naar je hart.

Je bent je denken niet!

De Vuur initiatie

Tijdens de vuur uitdaging leer je bewust de keuze te maken tussen angst of liefde. Wanneer je bewust kiest voor liefde in je werk, je relatie en voor jezelf dan zal je verlichting ervaren in je bestaan.

De vuur uitdaging gaat over onvoorwaardelijke liefde, liefde maakt je vrij! Geen oordelen hebben, maar begrip. Dichtbij je gevoel komen, oprecht willen leven en ervaren. Onvoorwaardelijk liefhebben is niet makkelijk, maar elke stap ernaar toe zal je gelukkiger maken. Oefeningen zoals vergeving: Ho o pono pono en visualisatie zullen je een stap verder brengen naar zijn wie je bent. Er is geen moeten, alleen Zijn ................

De Aarde initiatie

De laatste uitdaging is het manifesteren van onze diepste wensen hier op aarde. Hoe manifesteren we de ziel hier op aarde en niet ons zelfbeeld of datgene wat ons is aangeleerd. Tijdens de aarde initiatie ga je, door middel van visualisatie en het maken van een moodboard, de eerste stap maken tot het manifesteren vanuit de ziel. Hier horen duidelijke en praktische stappen en afspraken bij.

         moodboard
^