Counseling-Coaching-Energie-Tarot-Essentiele Olien
Praktijk voor Bewustwording en Inzicht & Essentiële Oliën | praktijk@anja-elbers-brinkhof.nl
Energetisch consult

Energetische therapie - Reiki -

Aura-Chakra Healing

Ik ben Reiki Master in het Usui System of Natural Healing. Er bestaan veel systemen om met energie te werken. Ik ben er van overtuigd dat al deze systemen gebruik maken van dezelfde universele levensenergie afkomstig uit het universum, uit de kosmos, uit de bron of hoe u het ook noemt. Deze energie is overal om ons heen, je ziet het niet maar het is er wel. Alles en iedereen bestaat uit energie en iedereen heeft deze energie nodig. Wat ik doe is verbinding maken met de energie. Ik ben  een kanaal waardoor de energie via mijn handen naar mens en dier kan stromen. De kennis van handoplegging is al meer dan 2500 jaar oud. Van nature leggen wij de handen altijd al op de pijnlijke plaats.

Het lichaam beschikt over een zelf genezend vermogen, een energetische behandeling bevordert dit vermogen. Ik kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. Het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf.

Blokkades die zich in het lichaam opgehoopt hebben kunnen ziektes veroorzaken. Dit hebben we vaak niet in de gaten. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat lichaam en geest in balans moeten zijn. Energetische/Reiki behandelingen kunnen daarbij helpen. De energie kan weer vrijer stromen waardoor (pijn)klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Kortom: Reiki brengt de energiehuishouding van uw lichaam weer in evenwicht.Dat is in deze tijd, waarin veel mensen last hebben van negatieve stress, emotionele stress die tot burn out kan leiden, erg belangrijk. Door energetische behandelingen kunt u dit voorkomen: energetische behandelingen werken dus ook preventief! 

Door energetische behandeling komt u ook dichter bij uw gevoel te staan. Daardoor kunnen er veranderingen in u zelf plaatsvinden. Onverwerkte emoties kunnen naar boven komen. Een bewustwordingsproces kan op gang komen.

Reiki geeft rust en inzicht in tijden van stress en hectiek.

Reiki werkt op de oorzaak van de klacht en niet op de symptomen.

Reiki kan o.a. hulp bieden bij:

* stress

* burn out

* vermoeidheid

* depressiviteit

* slaapproblemen

* hyperventilatie

* bevordering de persoonlijke ontwikkeling

* paniekaanvallen

* angsten

* pijn, ook chronische pijn

* ADHD / ADD

* bijwerkingen van chemotherapie en bestraling

* hooggevoeligheid (HSP)

* eetstoornissen

* hoofdpijnklachten/migraine 

Aura-Chakra Healing

Aura/Chakra Healing maakt als vanzelf deel uit van de energetische behandeling. Tijdens de behandeling worden de 7 hoofdchakra´s behandeld. Elke klacht die een mens kan hebben staat in verbinding met één of meerdere chakra´s.

Een chakra kan in meer of mindere mate actief zijn. Als een chakra niet zo actief is kan de energie niet vrij doorstromen. De energiestroom is dan geblokkeerd. Als een chakra te actief is verlaat te veel energie het lichaam dus blijft er minder energie over.

De chakra's worden weer in balans gebracht en voorzien van de benodigde energie. Ook de verbindingen tussen de chakra’s worden hersteld zodat de energie beter kan doorstromen. 

Iedere disbalans begint in het energetisch veld (aura) van de mens. Daarom wordt tijdens de behandeling de aura schoongemaakt en hersteld.

Reiki in de gezondheidszorg

Via de Stichting Reiki en Gezondheid Nederland heb ik een applicatiecursus Specialisatie Reiki in de Gezondheidszorg gevolgd en ben daardoor meer te weten gekomen over het toepassen van Reiki in de gezondheidszorg, gezondheid en veiligheid, psychosociale zorg bij patiënten met kanker en andere ernstig zieke patiënten.

Werkwijze energetische behandeling 

Als eerste nemen we de tijd om uw evt. klachten en verwachtingen door te nemen. Ik leg ik uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Na de behandeling krijgt u van mij een glas water; dit om vrijgekomen afvalstoffen zoveel en zo snel mogelijk af te voeren. Het is belangrijk dat u de dagen na de behandeling ook meer water drinkt. De behandelruimte is op de eerste etage. Mensen die slecht de trap op kunnen lopen kunnen gebruik maken van onze traplift. 

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel over de kleding heen, alleen de schoenen mogen uit. Desgewenst lekker warm met een plaid over u heen. Een korte meditatie kan aan de behandeling vooraf gaan. Ik leg mijn handen losjes op uw lichaam of een paar centimeter erboven. Tijdens de eerste helft van de behandeling behandel ik de voorkant van uw lichaam en tijdens de tweede helft behandel ik de achterkant van uw lichaam. Dit duurt ongeveer een uur. 

Tijdens de behandeling kunt u een warm gevoel ervaren of juist een koud gevoel, tintelingen voelen, slaperigheid, ontspanning, kleuren zien, emoties beleven zoals boosheid, verdriet, angst of juist vrolijkheid, transpiratie, borrelende ingewanden.

Het sensatieniveau verschilt van persoon tot persoon. Zelfs als u niets voelt doet de energie zijn werk. Een behandeling kan nog uren of dagen doorwerken. Het is verstandig om na de behandeling geen inspannende dingen te plannen. Uw weet van te voren nl. niet hoe u zich voelt. U kunt ontzettend energiek worden, maar ook intens moe!

Belangrijk

Bij gezondheidsproblemen dient u altijd uw huisarts/specialist te raadplegen.

Ik stel geen diagnose, alleen een arts is daartoe bevoegd.

Reiki is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Het is een prima aanvulling en kan uitstekend worden gecombineerd met andere therapieën en medicijngebruik. 

Moet je in Reiki geloven?

Reiki is ongrijpbaar, het is niet tastbaar of zichtbaar, het is hooguit voelbaar. U hoeft niet in Reiki te geloven om resultaat te boeken, het werkt toch wel. Net zoals je niet aan je zelfgenezend vermogen van je lichaam hoeft te denken om een simpel wondje te genezen! 

Werken met energie kunt u ook zelf leren !

Hierover kunt u meer lezen in het hoofdstuk Reiki opleiding.

 

 

^