Counseling-Coaching-Energie-Tarot-Essentiele Olien
Praktijk voor Bewustwording en Inzicht & Essentiële Oliën | praktijk@anja-elbers-brinkhof.nl
Essentiële oliën

Ik ben een enthousiast gebruiker van de essentiële oliën van doTERRA.

Wilt u meer weten over de oliën en over de aanschaf daarvan, dan kunt u contact met mij opnemen. Ik vertel u er graag meer over. 

Over de hele wereld vindt u een grote verscheidenheid aan planten in verschillende formaten, kleuren en met verschillende geuren. In elk van deze planten zitten bestanddelen die met het blote oog meestal niet zijn waar te nemen. Maar je kunt ze meestal wel ruiken.

Ze zitten verstopt in zaden, schors, stelen, wortels, schillen, bloemen, bladeren en andere delen van planten. Deze aromatische bestanddelen zijn zeer geconcentreerd en krachtig. Wij noemen dit essentiële olie. Met andere woorden: een zeer geconcentreerd extract uit planten.

Een essentiële olie bestaat uit verschillende natuurlijke chemische bestanddelen. De puurheid van de chemische bestanddelen worden door een aantal variabelen beïnvloed. Het deel van de plant waar de oliën worden geproduceerd, de toestand van de grond, mest, de geografische regio, het klimaat, de hoogte, het oogstseizoen en de methode van destilleren. Al deze factoren zijn van invloed op de werking en de kracht van de olie. Naast de voordelen voor de planten en het feit dat ze heerlijk ruiken voor mensen, zijn essentiële oliën al heel lang in gebruik bij de mens. Oude beschavingen zoals bijvoorbeeld de Egyptenaren gebruikten essentiële oliën ook al.

Hoe worden essentiële oliën geproduceerd?

Heeft u wel eens gekeken naar de schil van bijvoorbeeld een sinaasappel of een citroen? Als je de schil samen knijpt, dan zie je kleine bolletjes de lucht in schieten. Dit zijn de essentiële oliën in de schil van een citrusvrucht. Via een koude persing worden oliën gewonnen uit citrusvruchten.

Andere essentiële oliën worden via een stoom destillatie proces gewonnen. De bladeren, bloemen, zaden, pitten etc. worden verzameld in een extractiekamer. Via een andere kamer wordt water verhit. De stoom die daardoor ontstaat wordt naar de extractiekamer geblazen onder het plantmateriaal. De stoom die opstijgt neemt de oliën mee naar boven. De stoom en de olie worden opgevangen en geleid naar een andere kamer en vervolgens worden zij daar van elkaar gescheiden. Water en olie mengen zich immers niet.

De oliën van DoTERRA zijn 100% puur en ondergaan een uitgebreide testprocedure. De tweede reden waarom ik de oliën van DoTERRA gebruik is omdat DoTERRA aan Co Impact sourcing doet. Plantmateriaal wat nodig is om essentiële oliën te produceren is meestal afkomstig uit een ontwikkelingsland. DoTERRA investeert in deze landen door banen te creëren en samenwerkingsverbanden aan te gaan met de lokale bevolking voor de lange termijn. doTERRA werkt Fair Trade. 

Een handig boek om je te onderwijzen bij het gebruik van essentiële oliën is het boek "Modern Essentials". Hier staan verschillende oliën in (enkelvoudig en samengesteld) beschreven op samenstelling.

Disclaimer

Ik ben geen dokter en ik adviseer mensen ook niet om zelf voor dokter te spelen. Heeft u een medische aandoening en gebruikt u medicijnen of bent u in verwachting? Overleg dan altijd eerst met uw arts of verloskundige voordat u essentiële oliën gaat gebruiken.

De essentiële olie bestaat namelijk uit natuurlijke chemische bestanddelen en die kunnen invloed hebben op andere medicijnen die u gebruikt.

Ik wil niet claimen dat een essentiële olie een ziekte of aandoening voorkomt, geneest of behandelt.

Het gebruik van essentiële oliën is voor eigen risico.

Houd essentiële oliën altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

^